П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Церква Англії затвердить молитви на благословення одностатевих пар

    Генеральний Синод Англіканської церкви 9 лютого схвалив рішення, яке дозволяє одностатевим парам приходити до церкви після укладання цивільного шлюбу чи партнерства, щоб «отримати Боже благословення». Для цього затвердять офіційний текст «Молитов любові та віри».
    Про це повідомляється на сайті Церкви Англії та в матеріалі BBC.

    Архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі та архієпископ Йоркський Стівен Коттрелл у спільній заяві зазначили, що «вперше Церква Англії публічно, беззастережно та радісно вітатиме одностатеві пари у церкві».

    Також члени Синоду проголосували за «оплакування та покаяння» через «неспроможність Церкви прийняти ЛГБТКІ+ людей і за шкоду, якої ЛГБТКІ+ люди зазнали та продовжують зазнавати в церквах».

    Упродовж наступних кількох місяців мають бути підготовлені настанови щодо питань сексуальності та шлюбу для пастирів, а також допрацьовано тексти «Молитов любові та віри».

    Водночас вказується, що остаточна версія молитов благословення не може суперечити доктрині про шлюб Англіканської церкви, яка не вінчає одностатеві пари.

    Як повідомляє BBC, рішення свідчить про компроміс між консервативним і ліберальним крилом Англіканської церкви.

    Зокрема, була відхилена поправка з пропозицією змінити вчення церкви так, щоб дозволити вінчання одностатевих пар, чого вимагали ліберали.

    Від консерваторів схвалили єдину поправку — щоб нові молитви благословення «не суперечили чи не вказували на відхід від доктрини Англіканської церкви».

    Крім того, єпископам потрібно вирішити, чи повинні священнослужителі-геї зберігати целібат.

    Нагадаємо, Церква Англії розглядає питання про те, чи припинити називати Бога «він» після того, як священники попросили дозволити використовувати гендерно-нейтральні терміни. Наразі незрозуміло, що може замінити термін «Отче наш» у молитві, зазначає The Guardian.

    Найсвіжіше

    Популярне