П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Румунський патріарх висловив співчуття жертвам землетрусу в Туреччині та Сирії

    Після руйнівного землетрусу, що стався в Туреччині та Сирії вранці 6 лютого, Румунський патріарх Даниїл направив послання співчуття і солідарності патріарху Антіохійському і всього Сходу Іоанну X.  

    «Із глибоким сумом ми дізналися про сильний землетрус, що стався 6 лютого 2023 року в Туреччині та Сирії, внаслідок якого на даний час повідомляється про понад 1000 загиблих та понад 2000 поранених. У ці хвилини важкого випробування ми підносимо наші молитви до Всемилостивого Бога за упокій душ загиблих і якнайшвидше зцілення поранених, а також за допомогу всім, хто постраждав від землетрусу», – йдеться у офіційному повідомленні, передає orthodoxtimes.com.

    Він висловив свої співчуття і солідарність з усіма страждаючими і запевнив у молитвах, «щоб Господь оберігав весь світ від землетрусів та інших лих».

    Раніше архієпископ Афінський відреагував на землетрус та висловив постраждалим співчуття.  За останніми даними кількість жертв внаслідок землетрусу в Туреччині зросла. Відомо про 1498 загиблих та 7634 поранених.

    Найсвіжіше

    Популярне