Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський відправив панахиду за митрополитом Іоаном (Зізіуласом)

    Заупокійну молитву за душу митрополита Пергамського Іоана (Зізіуласа) звершив 5 лютого відправив патріарх Александрійський Феодор ІІ у Пптріаршому монастирі святого Сави Освяченого в Александрії.

    Про це повідомляє doxologiainfonews.com, передає Духовний Фронт України.

    У своєму слові до вірних, серед яких була група паломників з Румунії, предстоятель Александрійської Церкви акцентував на особистості покійного митрополита, якого охарактеризував як одного з найвидатніших богословів ХХ-ХХІ століть, гідного, стриманого і скромного єрарха, який прикрасив блискучий хор єрархів Вселенського Престолу та православ’я під небом, вирізнявся правильним богословським мисленням і вченістю, який своєю цінною академічною та плідною письменницькою працею поєднав вчення Бога з сучасними богословськими думками та течіями.

    Насамкінець патріарх Феодор із вдячністю підкреслив цінний внесок покійного єпископа й академіка в процедури канонізації святого Кирила Лукаріса, патріарха Александрійського, висловлюючи співчуття Церкві Константинополя та Його Святості Вселенському патріарху Варфоломію.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що патріарх Варфоломій помолився за спочилого митрополита Іоана (Зізіуласа), який помер 2 лютого.

    Найсвіжіше

    Популярне