Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В Італії відбулось перше зібрання кліру УПЦ (МП) в Західній Європі

    У передмісті італійського Мілана з 1 по 3 лютого відбулося перше зібрання західноєвропейського духовенства Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) під головуванням керуючого закордонними парафіями єпископа “Боярського” Веніаміна.

    У зустрічі взяли участь більше 30-ти священнослужителів УПЦ (МП), які працюють в Бельгії, Великій Британії, Данії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Німеччині, Португалії, Франції та Швейцарії. Збори також відвідав заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) протоєрей Миколай Данилевич, передає сайт ВЗЦЗ.

    На початку зустрічі єпископ Веніамін зачитав слово митрополита Онуфрія до закордонного духовенства УПЦ (МП). Зокрема, Онуфрій підкреслив необхідність створення закордонних парафій “не тільки як місця для молитви і богослужіння, але й простору для спілкування, де людина знаходить частинку Батьківщини”.

    Митрополит Онуфрій висловив “радість динамічним розвитком українських православних громад в діаспорі” в той час, коли “в нас захоплюють храми всередині країни”.

    Найсвіжіше

    Популярне