Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Добрий самарянин»: УГКЦ відкрила пункт незламності у Броварах

    У Броварах відкрили й освятили пункт незламності «Добрий самарянин». Він запрацював за ініціативи Патріаршої фундації «Мудра справа» завдяки фінансовій підтримці Апостольського екзархату у Німеччині та країнах Скандинавії. Діє пункт незламності при парафії Трьох Святителів УГКЦ.

    Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    «Ми знаємо, що це не є католицький пункт незламності, але наш броварський. Саме тому запрошуємо сюди усіх, хто цього потребуватиме. Ми ж, у свою чергу, будемо допомагати тим, чим зможемо. Благослови, Боже, нашу рідну Україну і дай нам швидку перемогу!» — зазначив у своєму слові з нагоди відкриття пункту настоятель парафії Трьох Святителів о. Олег Панчиняк.

    Окрім того, священник передбачив, що завдяки постійному інтернету, — встановлений Starlink дозволяє 190 підключень одночасно, — це місце користуватиметься попитом серед школярів та студентів. Саме вони сьогодні у Броварах потерпають через відсутність зв’язку та неможливості з цієї причини здобувати знання та освіту.

    Міська влада запевнила у тому, що підтримуватиме функціонування пункту незламності.

    «Сьогодні наше населення потребує саме цього: місця, де можна зібратися, зігрітися, зарядити свої гаджети, отримати доступ до інтернету. Дуже важливо, що це робить Українська Греко-Католицька Церква, яка допомагає сьогодні і Збройним Силам України, і звичайному населенню», — підтвердив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

    Пункт незламності у межах проtкту «Добрий самарянин» уже дев’ятий в Україні. Загалом таких має бути 12. На сьогодні подібні пункти постали в Одесі, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі, Кривому Розі, Києві та інших великих містах. На черзі — другий етап проєкту.

    За словами Патріаршого економа о. Любомира Яворського, вже існує низка запитів та прохань від парафій Української Греко-Католицької Церкви у Луганській, Херсонській та Донецькій областях щодо можливості побудови пунктів незламності у їхніх містах. «Ми запустили ще один проєкт на ще 12 пунктів незламності. Очевидно, що нашою основною місією є душпастирське служіння. Але сьогодні у цій круговерті повітряних тривог, бідита близькості смерті під час війни люди у такому пункті мають нагоду зустрітися, зігрітися теплом і добрим словом, поїсти та підзарядити свої гаджети, щоб завжди залишатися на зв’язку із своїми рідними і близькими. Отож, це ще один додатковий спосіб служіння Церкви», — сказав о. Любомир Яворський.

    Найсвіжіше

    Популярне