Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Заступниця Держсекретаря США зустрілася в храмі УГКЦ в Римі з українськими біженцями

    Зустріч д-ра Карен Донфрід, Заступниці Державного секретаря США у справах Європи та Євразії, з вимушено переселеними людьми з України, відбулася в Римі, у курії Апостольського екзархату УГКЦ в Італії 31 січня.

    Про це повідомляє РІСУ.

    Зустріч відбулась у рамках візиту п. Карен Донфрід до Італії, Ватикану та Польщі з 30 січня до 3 лютого, щоб «підкреслити відданість Сполучених Штатів європейським союзникам і партнерам, демократії та трансатлантичній безпеці, а також засвідчити постійну підтримку України».

    У заході взяли участь представники Апостольського екзархату УГКЦ в Італії, дипломатичних установ України та США, а також державних інституцій Італійської Республіки.

    Карен Донфрід зустрілась з українськими дітьми.

    Привітав гостей у курії Апостольського екзархату єпископ УГКЦ Діонісій, який подякував представникам державних установ США та Італії за підтримку України та за допомогу українським біженцям, «без якої вони б опинилися у дуже скрутній ситуації». «Ми відчуваємо велику любов, співчуття і щедрість італійського народу, за які щиро хочу Вам подякувати».

    У своєму зверненні до учасників зустрічі п. Карен Донфрід також подякувала представникам держапарату Італії за те, що їхня країна вже майже рік приймає тисячі українців, допомагаючи їм інтегруватися в італійському середовищі. Водночас вона підкреслила постійні зусилля Сполучених Штатів Америки, та зокрема президента Джозефа Байдена, спрямовані на підтримку України. За її словами, США і надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі з агресором та допомагатимуть жертвам війни.

    Слова вдячності прозвучали також від послів України в Італії та Ватикані. Ярослав Мельник високо оцінив жести солідарності США та Італії стосовно України у її прагненні справедливого миру, дякуючи їм за надану допомогу та постійну підтримку. Андрій Юраш звернувся зі словами подяки до представників Апостольського екзархату УГКЦ за активність в організації гуманітарної допомоги для України, а також за постійну працю з біженцями, для яких «вкрай важливо, поряд із матеріальною підтримкою, отримувати психологічний та духовний супровід, який вже майже рік надають душпастирі Апостольського екзархату».

    Було підкреслено також цінний вклад папи Франциска і Католицької Церкви у справу побудови миру та відзначено постійні вияви близькості з Україною.

    Директор «Карітасу» о. Володимир Медвідь розповів, що від початку війни спільними зусиллями вдалося зібрати 1,5 мільйона євро, здійснити на рахунки єпархіальних «Карітасів» та волонтерських організацій перекази на суму 594 тисячі євро, придбати 13 генераторів, 30 автомобілів для ЗСУ та передати декілька тонн цінних медикаментів.

    Нагадаємо, у кінці 2021 року представниця Держдепартаменту США Карен Донфрід зустрілась із Вселенським патріархом.

    Найсвіжіше

    Популярне