Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Православна вистава: колаборанти “ДНР” погодилися провести хресний хід в Донецьку

    “Православні активісти” на тимчасово окупованій території, ймовірно, планують низку масових заходів у вкрай небезпечних умовах – вздовж лінії фронту.

    Як повідомляє УНІАН з посиланням на проект OSINT Бджоли, колаборанти “ДНР” погодилися провести хресний хід навколо будівлі ОДА в Донецьку. Це нібито має захистити лігво окупантів від обстрілів. “Ініціативні віряни” на тимчасово окупованій території Донецької області готують й інші релігійні заходи.

    “До таких відчайдушних заходів верхівка “ДНР” вдається час від часу впродовж останніх 8 років. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну такі свята виглядають трішки богохульними – небезпека потрапляння снарядів в хресний хід величезна. Такий варіант вже обговорюється в провладних колах “ДНР”.
    Проте найцікавіше почнеться після ходінь з іконами в центрі Донецька: далі організатори збираються заїхати в Микільське на могилу старця Зосіма. Паралельно почнеться автопробіг із встановленням чотириметрових хрестів вздовж чинної на сьогодні лінії фронту – від Сватово до Криму. Хрестоносці збираються закопати хрести у Сватовому та в Мар’янці, на підступах до Бахмуту, а також в Пісках”, – йдеться в повідомленні.

    Сповіщається, що організатором виступає релігійна громада храму святої Ольги УПЦ МП/РПЦ в Донецьку.

    “Батюшка храму звернувся до т.зв. влади “ДНР” по допомогу в організації паломництва до старця Іллі в Микільському. Без допомоги “влади” поїздка туди була б складною і небезпечною – поруч Вугледар. На це місто російські війська націлились після захоплення руїн Соледара. Туди ж командування ВС РФ кидає тисячі ув’язнених-найманців ПВК “Вагнер”, – пишуть OSINT Бджоли.

    Автопробіг від Сватового до Криму запланований на 5 лютого. Очікується, що його висвітлюватимуть російські пропагандисти. Припускають, що намагатимуться зафільмувати криваві кадри обстрілу колони.

    “Ідеальним для пропаганди, не для самих учасників “православного спектаклю”, буде обстріл колони – небезпека цього велика, оскільки хрестоносці проїдуть акуратно вздовж лінії фронту по трасі Сватово-Бахмут-Дебальцеве і далі в напрямку Вугледару. Проте там вже як пощастить. … Церковники в Луганську та Донецьку готові підтримати будь-яку небезпечну ідею, тільки б догодити окупаційній владі. Тим більше, що ця влада готується до тривалої оборони. “Хрестовий вал” – це ще один метод боротьби проти української армії: звучить абсурдно, проте по телебаченню виглядатиме солідно”, – зазначають OSINT Бджоли.

    Найсвіжіше

    Популярне