П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Естонський політик пропонує митрополиту РПЦ вибачитись. Інакше можуть вислати до Росії

    Ексміністр охорони здоров’я Естонії Євгеній Осіновські висловив обурення тим, що голова естонського відділення Московського патріархату митрополит Євгеній по суті взяв участь у виборчій кампанії руху “Разом” (Koos), організувавши молебень “проти братовбивчої війни в Україні”, передає Delfi.

    “Митрополит Євгеній, голова Естонського відділення Московського Патріархату, ухвалив рішення брати участь у передвиборчій кампанії Рійгікогу. Разом із прокремлівським аферистом Айво Петерсоном 22 лютого на Тоомпеа буде організовано передвиборний захід, у рамках якого у соборі Алєксандра Нєвского пройде молебень “за мир в Україні”, – пише політик.

    За його словами, це грубе лицемірство у ситуації, коли Московський патріархат та його голова Кіріло особисто виправдовують агресію та вбивства в Україні. Робити це з політичними кандидатами, котрі старанно повторюють тези Кремля про війну в Україні, — це підтвердження його справжньої позиції.

    “У цій ситуації естонська держава має два варіанти. Перший: митрополит Євгеній має відмовитися від цієї політичної акції, щоб підтвердити свої попередні заяви про те, що він поза партійною політикою. У своєму коментарі митрополит каже, що, записуючи відео з Айво Петерсоном на тлі ікони, він не зрозумів, що цей агітаційний захід, де те, що відбувається у храмі, утворює одне ціле з демонстрацією на площі. Що ж, тепер його увага на це звернена, і помилку можна виправити.

    Інший варіант — Міністерство внутрішніх справ анулює його посвідку на проживання і чемно просить виїхати. Естонська держава вже повідомляла шановному митрополиту, що ми в Естонії не терпітимо політичної діяльності церкви, яка переплітається з лінією уряду держави-агресорки. Я думаю, що він перейшов цю межу», – написав Осіновські.

    Найсвіжіше

    Популярне