Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти готуються оборонятися від ЗСУ дерев’яними хрестами

    Священники РПЦ хочуть зміцнити лінію фронту хрестами, а верхівка “ДНР” готується до піару на крові. Про це стало відомо з джерел в окупаційній владі “ДНР”. Інформацію підтверджують і в навколоцерковних колах – дійсно, ініціативні віряни РПЦ на тимчасово окупованій території Донецької області готують хресну ходу та інші релігійні заходи, передає Obozrevatel.

    Хрестовий вал проти української армії

    Джерело повідомляє, що колаборанти “ДНР” погодилися провести хресну ходу навколо будівлі ОДА в Донецьку. Це, нібито, має захистити лігво колаборантів та окупантів від обстрілів, невідомо, правда, чи їхніх самих.

    До таких відчайдушних заходів верхівка “ДНР” вдається час від часу за останні вісім років. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну такі свята виглядають трішки богохульними – небезпека потрапляння снарядів в хресну ходу величезна. Такий варіант вже обговорюється в провладних колах “ДНР”. Проте найцікавіше почнеться після гулянь з іконами в центрі м. Донецька: далі організатори збираються заїхати в с. Микільське на могилу старця Зосіми.

    Паралельно почнеться автопробіг із встановленням чотирьохметрових хрестів вздовж чинної на сьогодні лінії фронту – від Сватово до Криму. Хрестоносці збираються закопати хрести у м. Сватово та в м. Мар’янці, на підступах до м. Бахмуту, а також в м. Піски. Незрозуміло, чому в Пісках та Мар’янці по хресту – ймовірно для надійності, бо м. Донецьк потребує подвійного захисту.

    Мовчання “вагнерят”

    Винуватці хресної ходи – це не офіційні структури УПЦ в окупації, а навколоцерковне угрупування храму святої Ольги в м. Донецьк. Батюшка храму звернувся до т.зв. влади “ДНР” за допомогою в організації паломництва до старця Іллі в с. Микільське.

    Без допомоги “влади” поїздка туди була б складною і небезпечною – поруч м. Вугледар. На це місто російські війська націлились після захоплення руїн м. Соледар. Туди ж російське командування кидає тисячі ув’язнених-найманців ПВК “Вагнер”.

    Командири вагнерівців ще не знають про задум “святих отців” захистити їх на полі бою від Збройних Сил України дерев’яним хрестом. Проте “православні активісти” шукають вихід на самого Пригожина, а йому ініціатива навряд чи сподобається…

    “Вдаримо автопробігом по нацизму і бандеризму”

    Вже 5 лютого автопробіг пройде від м. Сватово до тимчасово окупованого Криму. В будь-якому разі в організаторів буде два благословення – отця Іллі та верхівки “ДНР”. Отець Ілля – священник донецької єпархії УПЦ (МП), нині структура на непідконтрольній території Донецької області. Автопробіг збираються висвітлювати в російських медіа. Зазвичай такий контент публікують військові кореспонденти-пропагандисти, потім їх підтримують федеральні ЗМІ, звідки вже, накопивши “медійного жиру”, відбувається поява в ефірах Соловйова, Скабаєвої та інших лідерах думок російського телебачення.

    Ідеальним для пропаганди, не для самих учасників “православного спектаклю”, буде обстріл колони – небезпека цього велика, оскільки “хрестоносці” проїдуть акуратно вдовж лінії фронту по трасі Сватово-Бахмут-Дебальцеве і далі в напрямку Вугледару. Проте там вже як пощастить.

    В самій УПЦ (МП) про хресну ходу та пробіг не знають – наші джерела стверджують, що єпархії, потрапивши в окупацію, фактично відірвані від Києва та вийшли з-під влади митрополита Онуфрія, очільника УПЦ (МП). Таким чином про дивацтва православних в Донецьку в Києві не знають. Проте церковники в Луганську та Донецьку готові підтримати будь-яку небезпечну ідею, тільки б догодити окупаційній владі. Тим більше, що ця влада готується до тривалої оборони.

    “Хрестовий вал” – це ще один метод боротьби проти української армії: звучить абсурдно, проте по телебаченню виглядатиме солідно.

    Найсвіжіше

    Популярне