П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Фанарі відзначили свято святителя Григорія Богослова, архієпископа Константинопольського

    Вселенський патріарх Варфоломій очолив Божественну Літургію з нагоди дня пам’яті святителя Григорія Богослова в середу, 25 січня, в Патріаршому храмі, яку йому співслужив архимандрит Григорій, головний секретар Святого і Священного Синоду.

    За богослужінням молилися митрополит Халкідонський Еммануїл та митрополит Селиврійський Максим, а також віряни з Константинополя та паломники, передає orthodoxtimes.com.

    Після Божественної Літургії Вселенський патріарх відслужив Трисвяте за упокій душі спочилого митрополита Бельгійського Пантелеймона, який упокоївся у Господі у вівторок на своїй батьківщині, на Хіосі.

    Напередодні святкового Великого повечір’я богослужіння очолив митрополит Філадельфійський Мелітон.

    Також патріарх Варфоломій у супроводі головного секретаря Григорія відвідав монастир Зоодоха Пігі у Валуклі, де відслужив Трісагіон за упокій душі свого попередника Григорія VII (1923-1924), який надав Томос про автокефалію Православній Церкві Польщі.

    Нагадаємо, Екзарх Вселенського патріарха презентуватиме перше в Україні видання Євангелія в форматі «а́пракос». Також Вселенський патріарх заявив, що дії РПЦ загрожують єдності Православ’я.

    Photos: Nikos Papachristou / Ecumenical Patriarchate

    Найсвіжіше

    Популярне