П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) пояснили відсутність Онуфрія на зустрічі з Франциском

    25 січня очільника УПЦ (в єдності з МП) митрополита Онуфрія на зустрічі делегації Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій із папою Франциском не було. Очільника відділу зовнішніх відносин УПЦ (МП), митрополита УПЦ (МП) в Чернівцях Мелетія (Єгоренка) – також. Натомість від УПЦ (МП) до Ватикану відправився речник УПЦ (МП) Миколай Данилевич.

    Відповідаючи на питання LB про те, чому до делегації увійшов протоєрей Данилевич, а не сам Онуфрій або хоча б Мелетій, головний спікер УПЦ МП митрополит Климент відповів, що “так благословив Предстоятель”.

    Нагадаємо, у складі делегації ВРЦіРО митрополит Епіфаній зустрівся з папою Франциском. Він також відвідав екуменічне богослужіння у Ватикані з нагоди Тижня молитов за єдність християн.

    Варто зазначити, що очільник РПЦ московський патріарх Кіріл зустрівся із папою Франциском 12 лютого 2016 року в Гавані.

    У листопаді 2022 року за результатами обшуків СБУ в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ (МП) у її очільника, митрополита Мелетія знайшли російський паспорт. А згодом СБУ повідомила повідомила, що за результатами обшуків у приміщеннях єпархіального управління на ноутбуці було виявлено порнографічні матеріали за участі неповнолітніх (дитячу порнографію), які за попередніми даними, не були завантажені з мережі інтернет, а відзняті на відеокамеру.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, Чернівецький архієрей УПЦ (МП), в якого СБУ проводила обшуки, помолився з архієреєм Російської ПЦ в Молдові.

    Найсвіжіше

    Популярне