П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: УПЦ (МП) залишається частиною Російської Православної Церкви

    Теперішній статус УПЦ в єдності з МП в Україні прокоментував  предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній.

    «Вони залишаються невід’ємною частиною РПЦ в статусі Московського патріархату», – зазначив він в інтерв’ю НВ.

    За його словами, травневий Собор УПЦ (МП), на якому були нібито внесені зміни в Статуті з виключенням згадок про РПЦ, досі не опублікований та не розісланий парафіям як керівництво до дій.

    «То виникає питання — згідно якого Статуту ви стільки місяців живете? Тепер же вони роблять вигляд, що ще й не підпадають під закон про перейменування, нібито вони не мають адміністративного центру в країні-агресорі, але ж це не так… Вони втрачають людей, вірних, парафії і не розуміючи, що це вже незворотній процес — хочуть законсервувати ситуацію», – розповів Предстоятель ПЦУ.

    Читайте також: «Русскій мір» – єресь, виплекана в яслах Московського патріархату

    За словами митрополита Епіфанія, якби УПЦ МП була українською церквою, то засудила б анексію своїх церковних приходів на Донбасі та в Криму Російською православною церквою.

    «Але ми не бачимо реакції засудження, як не бачимо засудження церковних ієрархів Московського патріархату — відкритих колаборантів, які брали участь в урочистостях в Кремлі з нагоди окупації українських земель. Значить, вони були і залишаються в Україні представниками РПЦ, маскуючись під назвою Української православної церкви Московського патріархату», – наголосив Предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне