Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелан: росія напала на Україну, а священники УПЦ (МП) служать з РПЦ в Європі

    Капелан ПЦУ Сергій Бережной розповів, як священнослужителі із УПЦ (МП) їдуть у Європу і там проводять богослужіння із представниками Російської Православної Церкви, попри те, що вона благословляє російські війська на війну проти України.

    «Мене запросила Рада національних церков Данії: вони чули запит від українців, які хотіли, щоб приїхав саме український священик. Але там я дізнався, що з України, з Києва туди приїжджають клірики, яких називають українськими священиками, але по факту вони є кліриками Московського Патріархату в Україні і служать часто в церквах Московського патріархату за кордоном. Продовжу думку. Київські священники з УПЦ МП своїм співслужінням з ними підкреслюють свою єдність, свою “миротворчість”, абсолютно незрозумілу і для біженців в Данії, і для місцевих. Росія напала на Україну, знищує її, РПЦ це благословляє, а священик з України приїжджає служити з росіянами в їхньому храмі?», – розповів в інтерв’ю Укрінформу капелан.

    Він пояснює це тим, що в УПЦ МП по цей час визнають над собою владу Московського патріархату та їх відповідні соборні постанови і рішення синодів УПЦ МП дублюють їх. Український священник міг служити у російській парафії виключно з дозволу митрополита Онуфрія та керівництва РПЦ.

    Крім цього отець Сергій каже, що представники УПЦ МП намагаються мімікрувати під поточну ситуацію і  де треба, вони будуть українцями, а де треба, будуть Московським патріархатом.

    Нагадаємо, архієрей УПЦ (МП) в день Різдва молився за російські війська в Казанському храмі.

    Найсвіжіше

    Популярне