П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Львові пропонують передати храм УПЦ (МП) у власність громади. Петиція

    У Львові зареєстрували петицію про передачу Свято-Георгіївського кафедрального собору УПЦ (в єдності з МП), що на вулиці Тараса Бобанича “Хаммера” у власність громади міста.

    Про це повідомив головний редактор інформаційної агенціх “Гал-інфо” Андрій Маринюк, який і є автором петиції.

    “Запрошую підписати петицію про Свято-Георгіївський кафедральний собор у Львові. Забрати в УПЦ (в єдності з МП) Свято-Георгіївський кафедральний собор, що на вулиці Тараса Бобанича “Хаммера” у Львові, та передати його у власність громади Львова”, – закликав він. Йдеться про головний собор УПЦ (МП) у Львові, більше відомий як “церква на Короленка”.

    Заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Юрій Холод у коментарях написав, що приблизно два тижні тому звернувся до обласної прокуратури і до міського голови Львова з пропозицією розпочати цей процес. За його словами, у цій церкві був би добрий капеланський центр.

    У тексті петиції Андрій Маринюк наголошує, що попри всі заяви, УПЦ (МП) досі є частиною РПЦ, яка продовжує здійснювати свою діяльність в Україні. У 2022 році на територіях храмів, які належать УПЦ (МП) Служба безпеки України багаторазово проводила безпекові заходи в ході яких вилучала антиукраїнську літературу та символіку. Священники УПЦ (МП) неодноразово були викриті в антиукраїнських закликах та підтримці Росії.

    В грудні 2022 року РНБО запровадила санкції проти десяти священнослужителів церков УПЦ (МП), серед яких і екснардеп Вадим Новинський. Крім цього, РНБО доручила Кабінету міністрів запропонувати Верховній Раді заборонити в Україні діяльність релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії, – насамперед, ідеться про УПЦ (МП). Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський за державну зраду позбавив 13 представників УПЦ (МП) українського громадянства.

    На даний час Свято-Георгіївський кафедральний собор є головним осередком УПЦ (МП) на території Львівщини.

    Найсвіжіше

    Популярне