П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Українці збирають підписи про розірвання договору оренди Почаївської лаври з УПЦ (МП)

    Тернополянка Анна Войтович зареєструвала електронну петицію до Кабінету Міністрів України про розірвання договору оренди комплексу Почаївської Успенської лаври з УПЦ (що в єдності з МП).

    За словами автора петиції, Почаївська лавра досі перебуває під цілковитою владою російської православної церкви.

    «В Україні вже майже рік йде війна, УПЦ (МП) провадить відверту антиукраїнську пропагандивну діяльність і всіляко підтримує ворога. Комплекс споруд Почаївської Свято-Успенської Лаври, що на Тернопільщині досі перебуває під цілковитою владою російської православної церкви, незважаючи на численні порушення пам’яткоохоронного законодавства, чого варте лише будівництво нового гігантського собору та п’ятиповерхового готелю», – йдеться у петиції.

    Станом на 15.00 годину 22 січня петицію підписало 769 людей із 25 000 необхідних. Підписати петицію можна ТУТ.

    2 грудня 2022 року Україна запровадила санкції проти верхівки УПЦ (МП), через системну антиукраїнську діяльність УПЦ (МП) в Україні та пропагування так званого «рускава міра». Правоохоронцями було відкрито низку кримінальних проваджень.

    Конституційний суд України визнав конституційним закон «Про свободу совісті та релігійні організації», який передбачає обов’язкову згадку в назві УПЦ (МП) приналежності до Російської православної церкви (РПЦ).

    Мінкульт рекомендував не продовжувати з УПЦ (МП) оренду двох храмів Києво-Печерської лаври.

    31 грудня УПЦ (МП) провела останню службу у Верхній лаврі. 1 січня УПЦ (МП) уже не допустили на територію Успенського і Трапезного соборів. У відповідь колишній намісник Лаври митрополит Павло вдався до прокльонів.

    Напередодні Нового року 78% українців висловились, що час розібратися із діяльністю московського патріархату в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне