Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У День Соборності в Кременчуці громада вирішила перейти від УПЦ (МП) до ПЦУ

    У День Соборності в Кременчуці громада храма Серафима Саровського  ухвалила рішення про перехід від УПЦ (що в єдності з МП) до ПЦУ. Це першій храм в місті, який зробив такий крок.

    З пропозицією про перехід, після сьогоднішньої ранкової служби висловив голова громади храму Максим Король. Присутні його підтримали, повідомляє Кременчуцька газета.

    Далі почалося юридичне узгодження процедури переходу: голосування, підписання відповідних протоколів тощо.

    Прихожани почали запитувати якою мовою тепер буде вестися служба. Настоятель храму архімандрит Феодосій запропонував громаді та присутнім голосувати за мову і всі зійшлися на думці – змінювати мову служіння не потрібно. Служіння до цього в храмі велося на церковнослов’янській мові.

    Також прихожани почали запитувати, кому храм тепер буде підпорядкований. Отець Феодосій заявив, що це питання ще не вирішено, але він би хотів прямого підпорядкування Предстоятелю ПЦУ Єпіфанію.

    Після того, як рішення про перехід було проголосоване, одна з жінок – мешканка Піщаного – Лариса була дуже рада цій події і заявила про свою мрію – аби і в них храм також став підпорядковатися ПЦУ.

    Кременчужанин Олег Коваль сказав, що мешкає в районі колишнього пивзаводу, але раніше в храм Серафима Саровського не ходив, бо він був під УПЦ, а тепер буде відвідувати його.

    “Після початку збройної агресії я не можу підтримувати все, що пов’язано із загарбниками”,- сказав кременчужанин.

    Сам настоятель храму отець Феодосій каже, що рішення про перехід зріло давно і сьогодні громада і прихожани визначилися з цим питанням.

    “Громада вирішила перейти, аби бути зі своїм народом, аби показати єдність духа…”,- каже о.Феодосій.

    ЗМІ стало відомо, що не всі прихожани згодом погодилися з переходом і не поставили свої підписи. Не погодився з цим і один з священників храму.

    Найсвіжіше

    Популярне