Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Ми – сім’я: предстоятель Елладської Церкви засвідчив свою підтримку Вселенському престолу

    Предстоятель Елладської Церкви архиєпископ Єронім наголосив, що не міг нічого зробити, крім як бути на боці Вселенського патріарха Варфоломія в питанні надання автокефалії Православній Церкві України.

    “Ми – сім’я”, – наголосив владика Єронім під час зустрічі з митрополитом Халкедонським Еммануїлом, передає Romfea.

    Митрополит Халкедонський подякував архиєпископу за підтримку Вселенського Патріархату та поінформував його про Міжнародну конференцію, яку вони готуються організувати в Афінах у травні 2024 року, в якій візьмуть участь політичні та бізнес-діячі з усього світу.

    За словами митрополит Лаодикійського Федорітоса, який також був присутній на зустрічі, архиєпископ Єронім поважає інституції і особливо Вселенський Патріархат. “Він стоїть біля Матері-Церкви”, – підкресли архиєрей.

    Митрополит Лаодикійський також послався на Всеправославний Собор, що відбувся на Криті в 2016 році, і зазначив, що архиєпископ Єронім зіграв важливу роль для досягнення балансу. Водночас він розповів про підтримку Блаженнішого, коли Вселенський Патріархат надав автокефалію Церкві України.

    У свою чергу предстоятель Елладської Церкви наголосив, що не можна дозволяти дрібницям отруювати стосунки і висловив свої емоції та захоплення винахідливістю Вселенського Патріархату. Щодо інших питань, порушених митрополитом Лаодикійським, архієпископ зазначив: “Я не міг нічого зробити, крім як бути на боці Патріарха. Ми – сім’я”.

    Найсвіжіше

    Популярне