П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Мер Харкова відзначив активну волонтерську діяльність клірика Харківської єпархії ПЦУ

    Міський голова Харкова Ігор Терехов відзначив активну волонтерську діяльність клірика Харківської єпархії Православної Церкви України ігумена Феодосія (в миру Євгенія Миколайовича Ганзія).

    Про це повідомляє сайт єпархії.

    Священнослужитель отримав від мера міста-героя Харкова подяку «активну громадянську позицію, вагомий внесок у розвиток волонтерського руху, надання допомоги мешканцям міста Харкова та військовим під час воєнного стану в Україні».

    Отець Феодосій від початку повномасштабної російської агресії переорієнтував благодійний фонд «Відродження Православної Церкви України» з побудови монастирського храму в Ков’ягах на першочергове надання допомоги військовим і цивільним на Харківщині, регулярно розвозив допомогу (їжу, ліки, одяг, речі першої необхідності) жителям постраждалих районів області та обласного центру, організовував побут біженців і переселенців, налагодив співпрацю з іншими волонтерськими організаціями, особисто привозив з-за кордону автомобілі для потреб оборонців України тощо.

    Як повідомлялося, духовенство єпархії в умовах бойових дій на території Харківської області не тільки підтримує богослужбовий і молитовний ритм церковного життя, а й провадить активне капеланське і місійне служіння.

    Зокрема, благодійна організація (фонд) «Відродження Правосланої Церкви України» залучила чималі кошти для допомоги військовим, переселенцям і постраждалим від війни жителям Харківщини.

    Найсвіжіше

    Популярне