П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Представники Всеукраїнської ради Церков зустрінуться з Папою Римським

    Незабаром відбудеться візит представників Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій до Рима, центральною подією якого стане зустріч із Папою Франциском. Востаннє така відбулася 2001 року зі святим папою Іваном Павлом II.

    «Під час війни Всеукраїнська рада Церков, яка об’єднує всіх християн, юдеїв, мусульман України, перетворилася на потужний голос громадянського суспільства. Це — унікальний майданчик, на якому різні Церкви та релігійні спільноти вміють говорити одним голосом в ім’я захисту нашого народу та держави і разом співпрацювати в ім’я спільного блага», — сказав Блаженніший Святослав у програмі «Відкрита Церква».

    Він зазначив, що для представників ВРЦіРО важливо мати нагоду донести до Святішого Отця Франциска голос українського народу, передає «Католицький оглядач».

    Блаженніший Святослав констатував, що ми говоримо одним голосом, тому позиція щодо викривання злочинів росії, викривання єресі «русского міра», є не лише голосом греко-католиків. Це — об’єктивна дійсність, яку сьогодні засвідчують представники всіх Церков і релігійних організацій.

    Важливим меседжем є розуміння українців, що таке мир. Ми бачимо, що в устах російського агресора слово «мир» зазнає диявольської мутації. Для нього воно означає знищення України. Ба більше, починаючи від війни росії проти Грузії використовується формула «примусу до миру». І от сьогодні російські миротворці приходять, щоби примусити до миру нас, тобто вбити нас. «Важливо донести істину про справжній мир. Для українців справжній мир — це перемога над російським агресором», — сказав Патріарх.

    Він зазначив, що представники ВРЦіРО матимуть зустріч зі Святішим Отцем, з очільником ватиканської дипломатії Державним секретарем Ватикану П’єтро Пароліном, а також із Куртом Кохом, який очолює Дикастерію з питань єдності християн і міжрелігійного діалогу. «Ця поїздка матиме історичне значення. Сподіваємося, що голос різних Церков та релігійних організацій буде почутий і принесе добрі конкретні плоди для нашого зболеного народу», — підсумував архиєрей.

    Найсвіжіше

    Популярне