Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Як він сміє?: На Заході шоковані та обурені, що Лавров порівняв росіян із євреями в Голокост, а захід – із Гітлером

    США засуджують слова російського міністра Сєргєя Лаврова, який порівняв міжнародну ізоляцію РФ з вбивством євреїв під час Голокосту. Своєю чергою Ізраїль назвав його слова неприйнятними.

    Про це повідомлють “Голос Америки” та ізраїльське видання ynet.co.il.

    Реакція Білого дому

    “Як він (Лавров – ред.) сміє порівнювати щось із Голокостом! Що-небудь, не кажучи вже про війну, яку вони розв’язали!” – заявив речник Ради національної безпеки Джон Кірбі.

    Він акцентував, слова російського міністра настільки абсурдні, що “на це не варто реагувати”. Кірбі також підкреслив, відколи Росія вторглася в Україну, спочатку в 2014 році, потім, набагато масштабніше, на початку 2022 року, заяви про те, що росіяни “є жертвами”, виглядають абсолютно безглуздо.

    “Сьогодні і з самого початку Путін намагається уявити ситуацію, як те, що Росії-матінці загрожують. Це брехня”, – заявив Кірбі.

    Також він назвав заяву Лаврова “маячнею” та “безглуздістю”.

    Як відповів Ізраїль

    Також з відповіддю не забарилася й ізраїльська сторона. В МЗС Ізраїлю рішуче засудив заяву Лаврова та звинуватили в спотворюванні історії.

    “Будь-яке порівняння чи зіставлення поточних подій з гітлерівським планом остаточного рішення щодо винищення єврейського народу спотворює історичну правду, опоганює пам’ять загиблих і тих, хто вижив, і має бути рішуче відкинуто”, – зазначили в ізраїльському МЗС.

    Реакція Європейського єврейського конгресу

    Європейський єврейський конгрес (EJC) вимагає від міністра закордонних справ країни-агресорки Сергія Лаврова вибачень за те, що він порівняв росіян із євреями, а захід – із Гітлером. Про це йдеться в заяві EJC.

    «Ми шоковані та обурені цим ганебним порівнянням, зробленим міністром Лавровим, між діями коаліції демократичних країн і гітлерівським переслідуванням і вбивством шести мільйонів євреїв під час Голокосту», – сказав президент EJC Аріель Музікант.

    EJC заявили, що заяви Лаврова є спотворенням Голокосту. «Це спотворення Голокосту на найпростішому рівні, і ми закликаємо пана Лаврова вибачитися і відкликати ці коментарі», – додав він.

    Нагадаємо, що глава МЗС РФ Сєргєй Лавров видав цинічну заяву, він порівняв росіян з євреями часів Голокосту, а допомогу українцям з боку США та їх союзників він порівняв з Гітлером.

    Додамо, що українська сторона вже відповіла на слова Лаврова. Так, а МЗС зазначили, видавання себе за “жертву” не допоможе російському міністру уникнути покарання за злочини проти нашої країни.

    Найсвіжіше

    Популярне