Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) пригрозив, що бажання знищити Росію призведе до «кінця світу»

    Напередодні зустрічі на авіабазі “Рамштайн”, а також на тлі підтримки України, що посилюється, в Росії знову почали натякати на застосування ядерної зброї.

    Патріарх РПЦ Кіріл Гундяєв після літургії з нагоди свята Водохреща в Богоявленському Єлоховському кафедральному соборі заявив, що “будь-яке бажання знищити росію означатиме кінець світу”.

    Його слова наводять пропагандистькі РІА «Новости» та Газета.ру.

    «Бажання перемогти Росію сьогодні набуло дуже небезпечних форм», — попередив патріарх, додаючи, що «ми молимо Господа, щоб він навчив безумців і допоміг їм зрозуміти, що будь-яке бажання знищити Росію означатиме кінець світу».

    На думку глави РПЦ, загрози світу в поточних умовах «вкрай великі».

    Трохи раніше, заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв видав черговий шедевр, де не тонко натякає, що “ядерні держави не програють великих конфліктів, від яких залежить їхня доля”.

    Коментуючи заяву останнього, прес-секретар путіна Дмитро Пєсков зазначив, що це зовсім не означає, що Росія готова змінити оборонну доктрину і застосувати ядерну зброю.

    Судячи з усього, аргументи, чому партнерам не варто давати Україні зброю, у них закінчилися. Та й відсутність належної реакції, тобто страху і поклоніння, явно дратує Кремль.

    Найсвіжіше

    Популярне