Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Всесвітня Рада Церков засуджує напади на цивільне населення в Україні

    Генеральний секретар Всесвітньої ради церков, реформаторський пастор Джеррі Піллей засудив триваючі атаки на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру в ході незаконної війни Росії проти народу України.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт ВРЦ.

    «Останні атаки додали ще 40 життів цивільного населення до жахливих людських страждань, спричинених вторгненням Росії в суверенну Україну», — сказав Піллей.

    «Ми знову закликаємо до поваги принципів міжнародного гуманітарного права щодо захисту цивільних осіб, до припинення нападів, спрямованих на цивільну інфраструктуру, і до припинення цієї війни та її насильницьких порушень закону та моралі», – йдеться на сайті Всесвітньої Ради Церков.

    Нагадаємо, 14 січня українські військові повідомили, що Росія вдарила по багатоповерховому будинку в Дніпрі крилатою ракетою X-22, яку випустила з бомбардувальника Ту-22м3 над Курською областю неподалік кордону з Україною.

    Шістдесят девʼять годин після ракетного удару рятувальники шукали людей під завалами будинку на вулиці Набережній Перемоги у Дніпрі. Загалом загинуло 45 людей, серед них шестеро дітей. 15 людей досі неідентифіковані. Ще 20 мешканців будинку вважаються зниклими безвісти.

    Найсвіжіше

    Популярне