П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    УПЦ США співпрацює з Kind Deeds Inc. для допомоги пораненим бійцям України

    У справжній родинній атмосфері архиєреї та священники Української Православної Церкви США привітали керівництво Kind Deeds Inc., некомерційної благодійної організації зі штату Нью-Джерсі, на офіційній вечері у вівторок, 17 січня.

    Вечеря була організована викладачами та студентами Української православної богословської семінарії Святої Софії на честь чотирьох поранених українських воїнів, які перебувають у Сполучених Штатах Америки на медичній реабілітації та протезуванні, повідомляє сайт УПЦ США.

    У заході взяли участь Високопреосвященніший митрополит Антоній, предстоятель Української Православної Церкви США, архиєпископом Даниїл – голова Консисторії УПЦ США, а також Високопреосвященніший о. Степан Гутнік – Економ Церкви, протодиякон Ігор Махлай – президент Товариства св. Андрія, протоієрей о. Василь Пасакас, декан та о. Іван Чопко – помічник декана.

    Митрополит Антоній привітав гостей Семінарії, а фактично всієї Української Православної Церкви США на парковці Семінарії Святої Софії, вітаючи їх у Духовному Центрі Церкви.

    Архиєпископ Даниїл провів для гостей коротку екскурсію будівлею Семінарії, завершивши її в каплиці Трьох Святителів Семінарії короткою молитвою за український народ у час російської агресії проти миролюбного народу України. Особливі молитовні прохання були піднесені за поранених чоловіків і жінок Збройних Сил України, особливо тих, які проходять серйозне лікування в Сполучених Штатах Америки.

    Під час урочистої вечері у Великій їдальні семінарії пан Олександр Рубцов, президент Kind Deeds Inc., представив короткий огляд роботи організації з пораненими військовими з України, які проходять протезування в Нью-Йорку.

    Він зазначив, що «…Kind Deeds Inc. — це некомерційна організація, створена командою волонтерів, чиї кошти спрямовуються безпосередньо тим, хто цього найбільше потребує — нашим співвітчизникам-українцям, які втікають із країни, яку бомблять і руйнують.

    Ми допомагаємо людям, які втратили кінцівки під час війни, якомога швидше повернутися до нормального життя. Організація допомагає з полегшенням лікування в Україні та подальшим перевезенням пацієнтів до США для протезування та реабілітації. Лікуючі лікарі жертвують свій час, а організація покриває витрати на протезування та реабілітацію».

    Представляючи поіменно трьох присутніх воїнів: Миколу Заріцького, Максима та Віктора (Роман Лось був відсутній через хворобу), учасники вечері дізналися особисті історії життя кожного з воїнів, відзначивши таким чином жертовність людей добра, волю в Україні, які своїм життям захищають дорогоцінну землю та традиції України від агресії Росії.

    «Покажуть, як українські військові з протезами танцюють гопак», – поділився з усіма присутніми боєць 57-ї бригади Микола Заріцький.

    Микола – Чемпіон України з легкої атлетики, родом із Білополя Сумської області. На передову пішов добровольцем із самого початку повномасштабного вторгнення, воював у найгарячіших районах – під Лисичанськом та на Херсонському напрямку, аж поки не отримав поранення 11 жовтня. Внаслідок поранення втратив кінцівку.

    На завершення вечері семінаристи пригостили гостей семінарії короткою молитовною презентацією українських колядок.

    Перед останньою молитвою вечері Високопреосвященніший митрополит Антоній коротко висловився на підтримку поточного проєкту лікування українських воїнів через діяльність Kind Deeds Inc. та вручив пану Рубцову пожертву в розмірі 50 000 доларів США на медичну допомогу. потреби військовослужбовців та інших, коли вони прибувають до Сполучених Штатів для медичної реабілітації.

    На завершення вечора архиєпископ Даниїл від імені УПЦ США вручив гостям храму особисті подарунки, запевнивши, що Церква й надалі підтримує роботу та служіння Kind Deeds, Inc.

    Завдяки щедрим пожертвам вірних УПЦ США Церква продовжує надавати необхідну опіку нужденним, тим, хто віддає своє життя за ближніх, і всім невинним, які  постраждали від російської агресії. Надаючи матеріальні блага, Церква також продовжує палко молитися за безпеку мирного населення та захисників, якнайшвидше припинення ворожнечі, щоб народ України міг жити в мирі та добробуті.

    Найсвіжіше

    Популярне