Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Франція: Асамблея православних єпископів виступає проти ініціативи легалізувати евтаназію

    12 січня відбулось засідання Асамблеї православних єпископів Франції (AEOF). Єрархи виступили проти законопроекту, який би дозволяв «активну допомогу при смерті», зокрема евтаназію людей, повідомляє orthodoxtimes.com

    Це суперечить усім фундаментальним християнським і людським цінностям, йдеться у Заяві єрархів, що роз’яснює богословські та етичні основи Православної Церкви щодо догляду за померлими.

    «Подобається нам це чи ні, але етика має метафізичний вимір. Одна течія думок хотіла б усунути цей вимір, що відкрило б шлях до так званого “права дарувати смерть”. У цьому випадку життя більше не вважатиметься даром», – пишуть єрархи у заяві.

    «Ця релятивізація цінностей здається нам небезпечною. Лікарі також стурбовані цим зміщенням акцентів та етичними та практичними наслідками, які це спричинить».

    «Смерть є частиною людського стану, позначеного гріхопадінням Адама, але життя людини не може бути зведене до смерті. Людський стан завжди слід розглядати у світлі Христового Воскресіння», – пишуть французькі православні єпископи.

    Єрархи обмінялися інформацією про керовані ними єпархії, привітали обрання та інтронізацію нового архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Георгія та побажали православним вірним щасливого Нового року.

    Після зустрічі відбулось Богослужіння в грецькім соборі Святого Стефана в Парижі.

    Наступне засідання AEOF заплановано на 23 березня 2023 року.

    Найсвіжіше

    Популярне