П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ розповіли про цілющі властивості хрещенської води

    Щороку, 19 січня православні християни відзначають Водохреща, або Богоявлення.

    Як повідомили на сторінці Православної Церкви України, святитель Іоан Золотоустий ще в кінці IV століття писав про чудесні властивості хрещенської води.

    «В це свято опівночі, зачерпнувши води, приносять її додому і зберігають весь рік… Сутність цієї води – протягом довгого часу не псуватися, але цілий рік, а часто два чи три роки залишатися неушкодженою і свіжою, і після такого довгого періоду часу, вона не поступається водам, які щойно взяті із джерел», – цитують святого в ПЦУ.

    Там також зазначили, що богоявленська вода може довго зберігатися і мати благодатний вплив на душевне й тілесне здоров’я людини.

    «Господь благоволить і творить чудеса за вірою нашою, зокрема, і через освячену воду», – йдеться в поясненні Української Церкви.

    Чин великого водосвяття звершується на згадку події Хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. Занурившись у води Йордану, Спаситель освятив їх та благословив для нас Таїнство Хрещення, народження від води і Духа, як необхідну умову для спасіння.

    Нагадаємо, ПЦУ звершить нову службу в Лаврі на Водохреща. Митрополит Епіфаній відреагував на удар ракетою по житловому будинку в Дніпрі.

    Найсвіжіше

    Популярне