Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Українські дітки подарували папі Римському Різдвяну зірку

    Вихованці недільної катехитичної школи при прокатедральному соборі Святої Софії Української греко-католицькох Церкви (УГКЦ) у Римі, вимушено переселені діти з України, подарували папі Франциску власноруч виготовлену Різдвяну зірку.

    “Оскільки триває період Різдвяних свят, ми вирішили разом із дітьми власноруч зробити Різдвяну зірку, яка є частиною української традиції. Вона виготовлена з дерева, всередині поміщена ікона Різдва ГНІХ, яку намалювали діти; кінці зірки оздоблені кольорами італійського стягу на знак подяки країні за те, що прийняла українських дітей та сім’ї і надалі продовжує допомагати”, — розповіла директор катехитичної школи Леся Романів, передає департамент інформації УГКЦ.

    Українські діти також написали листа Папі, в якому попросили молитися за Україну, а вони натомість молитимуться за його здоров’я. «В Україні є чудова традиція: у Святвечір діти шукають на небі першу зірку на згадку про ту, що привела трьох мудреців до Вифлеєму. Але сьогодні важко побачити в українському небі зорі, бо там вони не світять, а літають ракети та дрони, які несуть смерть», — мовиться в листі до Папи Франциска за підписом «діти, які втекли з українського Вифлеєму», який передав Папі міський голова Рима Роберто Ґвальтьєрі.

    «Просимо, Господи, зупини вбивства і знущання над українським народом. Як Ісусові довелося втікати до Єгипту, так і ми сьогодні є тими, що втекли від смерті», — написали вимушено переселені діти з України, що мешкають у Римі, Папі Римському.

    Найсвіжіше

    Популярне