Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Переяславі відбулося богослужіння за участі намісника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, архієпископа Агапіта

    Напередодні, 15 січня, у храмі Вознесіння Господнього у Переяславі відбулося святкове богослужіння за участі намісника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, архієпископа Агапіта.

    Про це повідомляє Proslav.

    “Ми відзначаємо Різдво не один день, тому у цю неділю ми запросили у Переяслав архієпископа Вишгородського Агапіта для спільної молитви за Україну. Духовенство переяславського благочиння раде розділити службу разом з ним.” – говорить настоятель храму Вознесіння Господнього, отець Михайло.

    На служінні був присутній і голова громади Вячеслав Саулко, який квітами привітав архієпископа Агапіта на Переяславській землі. Згодом у фейсбук Вячеслав Саулко написав про це так:

    “За час повномасштабного вторгнення Переяслав майже повністю позбувся від тих, хто несе руський мір у церквах. 8 релігійних громад перейшли до лона Православної Церкви України сказавши “геть” московським попам. “Боже великий єдиний, нам Україну храни” – саме ці слова мають звучати у церквах Переяслава.”

    Найсвіжіше

    Популярне