Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія робить абсурдні заяви про загрозу з України, щоб відхилити мирні пропозиції Києва – ISW

    Кремль продовжує неправдиво стверджувати, що Україна представляє екзистенційну загрозу для Росії, щоб відхилити українські пропозиції про мирний саміт та зберегти вихідні максималістські цілі Путіна.

    Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

    Американські аналітики відзначили відповідь постійного представника рф у Раді Безпеки ООН василя небензі на пропозицію України провести мирний саміт, у якій той повторив серією неправдивих тверджень про Україну як агресора, який, як не абсурдно це звучить, нібито «збирався напасти на москву». А також, що війна росії проти України припиниться лише тоді, «коли загроза росії перестане виходити з території України» і припиниться «дискримінація російськомовного населення» в Україні.

    Небензя також повторив наратив кремля про те, що росії нібито загрожують відмова України визнати незаконну анексію росією окупованих українських територій і відносини із Заходом та стверджував, що зв’язки України із Заходом (а не вторгнення й окупація росією українських територій) підривають суверенітет і культурну ідентичність України.

    Окрему увагу в ISW привертають до продовження використання кремлем давніх неправдивих наративів про начебто пригнічення українським урядом релігійних свобод як морального виправдання відмови рф вести переговори з Україною, а також сподіваючись налаштувати міжнародну громадську думку проти України.

    У своєму виступі Небензя заявив, нібито «авторитарна диктатура» в Києві прагне «знищити канонічну церкву в Україні – Українську Православну Церкву», навмисно спотворивши її назву – «Українська Православна Церква Московського Патріархату» (УПЦ МП).
    В ISW підкреслюють, що УПЦ МП є кремлівською інституцією, більшою чи меншою мірою підпорядкованою російській православній церкві, тоді як справжньою автокефальною українською церквою є Православна Церква України.
    Як підкреслили американські аналітики, українська влада не переслідує релігійну свободу чи Українську Православну Церкву.

    «Православна Церква України є незалежною структурою, яка продовжує діяти в Україні, тоді як УПЦ МП є підпорядкованим відділом контрольованої кремлем російської православної церкви, яка фінансово і риторично підтримує війну росії в Україна», – йдеться у звіті.

    Найсвіжіше

    Популярне