Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Католики попросили допомогти вирішити питання Красного костелу

    Парафія мінського Красного костелу звернувся з листом до міністра закордонних справ Сергея Олійника з проханням посприяти віруючим у можливості якнайшвидше повернутися до свого храму.

    «Вже четвертий місяць віруючі-прихожани, а їх у парафії понад десять тисяч, позбавлені свого храму, а діти — можливості відвідувати недільну школу», — йдеться у листі до чиновника від приходу, повідомляє Наша Нива.

    Віруючі білоруси звернули увагу, що спалах відбувся в прибудові (канцелярії) і торкнувся лише 20 кв. м площі, а “щодо причини інциденту-загоряння – суперечлива інформація”.

    «Ви довгі роки представляли Білорусь у Ватикані і, як ніхто інший, знаєте духовно-миротворчу спрямованість діяльності Святого Престолу», — підкреслив костельний комітет.

    Справа в тому, що Сергей Олійник у 2002—2009 роках був постійним представником при ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, послом при Святому престолі та Мальтійському Ордені. Пізніше він зберігав у себе функції глави диппредставництва у Ватикані.

    Красний костел закрили для віруючих та священників після пожежі, яка сталася 26 вересня. Через якийсь час парафіянам виділили приміщення у кафедральному костелі. На початку грудня стало відомо, що адміністратором костелу було призначено Юрія Санько, а колишнього настоятеля, ксьондз Владислав Завальнюк, від управління костелом відсторонено.

    Нагадаємо, у Польщі вимагали заборонити торгівлю монастирю, який підтримує російські війська.

    Найсвіжіше

    Популярне