П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Різдвяні богослужіння відбулися в українських громадах Абу-Дабі та Дубаї

    Цьогорічні Різдвяні богослужіння об’єднали великі українські громади в Абу-Дабі та Дубаї, для яких літургії провів священник Української греко-католицької церкви в ОАЕ отець Любомир Филипчак.

    Як передає Укрінформ, про це пишуть «Емірати Сьогодні».

    Так, 6 січня українська громада зібралася в соборі святого Йосипа в Абу-Дабі на Святвечір і Різдвяну божественну літургію, яку відслужив отець Любомир.

    Душпастир українців в ОАЕ подякував усім, хто долучився до організації вечері та вертепу, а також хорам в Абу-Дабі та Дубаї, які духовно підносили присутніх своїм співом.

    «Дякую тим, хто зміг прийти, і тим, хто не мав можливості, але єднався з нами духовно, – зазначив отець Любомир. – Нехай новонароджений спаситель поблагословить всі наші родини й дасть нам сили перемогли те зло, яке на нас напало».

    7 січня Божественна літургія відбулася в St. Francis of Assisi Church у Джебел-Алі (Дубай).

    Після різдвяної служби учні української школи в ОАЕ «Софія» показали вертеп.

    За словами директорки школи Наталії Сердюк, цьогорічний різдвяний вертеп був унікальний – уперше діти провели його у великому храмі після Божественної літургії, яку очолив отець Любомир.

    «Юні артисти показали чудесне музично-театралізоване дійство – народження маленького Ісусика в яслах, – зазначила пані Наталія. – Попри важкі часи діти змогли запалити в серцях присутніх вогник справжньої радості Різдва! Ми щиро віримо, що цьогорічна Різдвяна зірка принесе й на нашу землю спасіння та мир!».

    «У нас на заході Україні такі різдвяні вертепи дуже поширені, і коли ми робили вертеп у Дубаї, я ніби частинкою своєї душі й серця побувала вдома. – розповіла вчителька школи Олександра Липка. – Ми вже п’яте Різдво зустрічаємо в Еміратах, і моя донька взагалі вперше побачила таке грандіозне дійство в церкві. Учні нашої школи дуже старанно готувалися, вони змогли увійти в образи й розкрити всі свої артистичні здібності. І це лише за дві репетиції: одну в зумі й одну наживо. Особливо хочу відзначити прекрасні костюми, які зробили наші батьки».

    Школа «Софія» подякувала отцю Любомиру за допомогу в організації вертепу, дітям за чудову виставу й коляду, батькам – за неймовірно гарні костюми для вертепу, а також церковному за прекрасний спів та різдвяний настрій.

    Нагадаємо, у школі «Дивосвіт» в Абу-Дабі презентували казкову виставу до свята Миколая, а на святі Миколая у Дубаї показали виставу про український літак «Мрія».

    Фото: Емірати Сьогодні, УГКЦ в ОАЕ

    Найсвіжіше

    Популярне