Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Представники УПЦ (МП) створили петицію про «не заборону УПЦ»

    13 січня 2023 року на сайті Кабінету Міністрів України представники УПЦ (МП) розмістили петицію із закликом не забороняти «УПЦ». Автором петиції є вірянка УПЦ (МП) Юлія Миколаївна Комінко, повідомляє пресслужба УПЦ (МП).

    У петиції підкреслюється, що віряни УПЦ (МП) є патріотами України, які виступають за її територіальну цілісність та захист від російського агресивного вторгнення.

    Також у петиції наголошується, що віряни УПЦ (МП) повністю підтримують необхідність розслідування кожного випадку колаборації та притягування до відповідальності усіх осіб, чия провина була доведена.

    Разом із тим, автори даного тексту зазначили, що неможливим є «покладати злочини окремих громадян на всю розгалужену інституцію, якою є Українська Православна Церква, і на цій підставі вдаватися до її юридичної заборони».

    «Ми не заслуговуємо на тавро “колаборантів” та “агентів ФСБ”. З сумом констатуємо, що таке ставлення лише призводить до значної деморалізації частини суспільства, яка є вірянами УПЦ, і насправді може служити прихованим інтересам російської федерації щодо дестабілізації та роз’єднання українців в умовах війни», — зауважується у петиції.

    Невідомо чи петиція матиме якусь юридичну силу, адже в Україні поки немає жодного закону, який би забороняв «Українську Православну Церкву». Натомість якщо приймуть закон про унормування назви так званої «УПЦ», то вона буде називатись «УПЦ (МП)» і тому петиція про «не заборону УПЦ» не буде мати стосунку до заборони Моспатріархату (РПЦ/УПЦ (МП)) в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне