П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Церква має долучитися до видворення РФ із Радбезу ООН, – митрополит ПЦУ

    Митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликає духовенство й вірян підписати  петицію про позбавлення Московії права перебувати в Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй.

    Про це йдеться на сайті єпархії.

    Як відомо, серед засновників ООН був СРСР. Він як ядерна держава став членом Ради Безпеки з правом вето. Але після розпаду СРСР московити не подали в установленому порядку документів про те, що вони є правонаступниками Радянського Союзу. Тому Постійне представництво України в ООН заявляє, що перебування агресора у цій організації – нелегітимне. Тим більше протиправним є його знаходження в Радбезі ООН: країна-терорист зловживає правом вето.

    Керуючий єпархією наголошує: «у цьому сенсі ООН втрачає свою функціональність, бо можна накласти вето і нічого не вирішиш. Аргументація наша така: не може агресор мати право вето, інакше тоді спотворюються демократичні засади».

    Міністерство закордонних справ України розповсюдило Заяву щодо нелегітимності перебування РФ в Раді Безпеки ООН та Організації Об’єднаних Націй у цілому. Однак ООН досі загалом не позбулася страху перед Московією, тож підтримки української ініціативи в ній ще замало.

    Тому започатковано широкомасштабну інформаційну кампанію «Геть Росію із ООН!» #unrussiaUN. На сайті www.kickrussiaout.info є доказова база та інші матеріали, а на онлайн-платформі change.org розміщено відповідну петицію. Її підписало вже більше 250 тисяч осіб.

    Отже, владика Михаїл закликає всіх православних віруючих ставити підписи за вищезазначеним посиланням.

    Найсвіжіше

    Популярне