П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Священик ПЦУ привітав із Різдвяними святами військових у деокупованій Балаклії

    Напередодні свята Різдва Христового за юліанським календарем, 6 січня 2022 року, на запрошення військового командування секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов відвідав 65-й ракетно-артилерійський арсенал Сил логістики Збройних Сил Балаклії, розташований в деокупованому місті Балаклія Ізюмського району.

    Про це пише пресслужба Харківської єпархії ПЦУ.

    Священик від імені єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана привітав воїнів із великим християнським святом приходу у світ Сина Божого та прочитав різдвяне послання слобожанського архієрея. Також отець Дмитро передав офіцерам ікони Спасителя та Богородиці для облаштування молитовного куточка у військовій частині, що відновлюється після бойових дій 2022 року.

    Військовослужбовців балаклійського арсеналу привітали представники творчих колективів місцевої територіальної громади, а також діти. Юні жителі Балаклії підготували вірші, пісні, міні-виставу та подарували оборонцям України виготовлений власноруч календар 2023 року.

    Командир частини полковник Вадим Глізнуца подякував за організоване для особового складу свято та пообіцяв, що військові в новому році зроблять усе від них залежне для переможного завершення війни супроти російського агресора.

    65-й ракетно-артилерійський арсенал є базою зберігання боєприпасів Збройних Сил України. Військова частина вважається одним із найбільших за площею та обсягами зберігання зброї арсеналів у Європі. Протягом перших місяців російської агресії Балаклія разом із базою боєприпасів була окупована ворогом. Споруди і майно військової частини зазнали значних руйнувань під час бойових дій. База і місто були визволені під час контрнаступальної операції ЗСУ на початку вересня минулого року. Наразі армійський об’єкт почав долати наслідки руйнувань і повертатися до нормального режиму діяльності.

    Найсвіжіше

    Популярне