Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ (МП) з Каховки втік до Росії разом із півчими храмів Херсонщини

    В Туапсинському районі російського Краснодарського краю знайшовся втікач, священник УПЦ (що в єдності з МП), – клірик та протоієрей каховського Свято-Покровського кафедрального собору Павло Чергинець. Разом із ним до Росії виїхали півчі храмів з Каховки і Херсона.

    Про це стало відомо з відеосюжету з храму Богородиці Семистрільної «Пом’якшення злих сердець» на херсонському окупаційному телеканалі «Таврия», передає Центр журналістських розслідувань.

    Цей храм розташований в селі Небуг Туапсинського району РФ. Стоячи на його подвір’ї, протоієрей каховського собору УПЦ (МП) Павло Чергинець подякував усім росіянам за допомогу «евакуйованим» жителям Херсонщини і зізнався, що кубанські звичаї святкування Різдва Христового дозволили йому «урізноманітнити свято».

    Раніше Павло Чергинець був настоятелем храму Воскресіння Христа в селі Василівка Любимівської територіальної громади Каховського району. Також він приятелює з відомим у Каховці бізнесменом, керівником єпархіального відділу з питань сім’ї Новокаховської єпархії УПЦ (МП )Ігорем Бжезицьким. Останній після повномасштабного вторгнення Росії в України став прислужувати окупантам і в липні 2022 року допомагав їм грабувати комунальне майно Каховської територіальної громади.

    2 травня 2022 року священники каховського Свято-Покровського кафедрального собору за участі представників окупаційної влади провели богослужіння на честь загиблих в організованій росіянами трагедії 2 травня 2014 року в Одесі. Цілком очікувано, що провину в цій трагедії під час «служби» поклали на українську владу.

    Півчі каховського храму в травні брали активну участь у пропагандистських заходах російських окупантів. Зокрема, 9 травня на «Дєнь пабєди» деякі з них приходили до «вічного вогню» у Каховці з плакатом «Победили немецких фашистов, победим и украинских».

     

    Найсвіжіше

    Популярне