Субота, 30 Березня, 2024
Бiльше

    На другий день Різдва єпархія ПЦУ в Харкові поповнилася новим священиком

    У неділю по Різдві Христовім за юліанським календарем, 8 січня 2023 року, в день Собору Пресвятої Богородиці, відбулася архієрейська літургія у храмі на честь Вишгородської ікони Божої Матері в місті-герої Харкові (район Немишля). На богослужінні предстояв єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

    Про це повідомляє пресслужба Харківської єпархії ПЦУ.

    Владиці співслужили настоятель храму протоієрей Григорій Стасюк, ієрей Василь Олефір, диякони Олег Назаренко і Роман Харченко.

    Духовенство і вірні молилися за Україну, перемогу війська над російським агресором, одужання поранених і повернення додому полонених воїнів, визволення з окупації поневолених українців і кращу долю вимушених переселенців та біженців.

    Після великого входу правлячий архієрей звершив таїнство хіротонії: у пресвітери був рукоположений диякон Роман Харченко. За традицією, новий ієрей прочитав заамвонну молитву на літургії та після відпусту надав своє благословення присутній у храмі пастві.

    Управління Харківської єпархії вітає отця Романа з висвятою в священичий сан і бажає довгого, щасливого і духовно плідного служіння на ниві Христовій.

    Найсвіжіше

    Популярне