Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтовано – Ткаченко

    Будівля каплиці, так звана церква Десятинного Храму Пресвятої Богородиці, що незаконно розташована на території Національного музею історії України, є самочинним будівництвом та споруджена релігійною громадою Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом).

    Про це наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

    Самовільне захоплення ділянки почалося 2008 року. Спочатку споруда мала вигляд трьох зблокованих кіосків. У 2012 році за часів Януковича почалося «узаконення» незаконного будівництва. Жодних дозволів на будівництво, як і на використання земельної ділянки, зазначена релігійна організація ніколи не отримувала. Сама будівля споруджена без затвердженого проєкту, без отримання дозволів на будівництво. В експлуатацію будівля у встановленому порядку не введена.

    Ще з 2020 року триває суд за позовом від Національного музею історії України щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення самочинного об’єкта.

    Міністерство культури та інформаційної політики України залучене до справи як третя сторона та сприяє цьому процесу.

    Наразі експертиза вже завершена, а наступне судове засідання призначене вже на 18 січня 2023 року, отже є обґрунтоване сподівання, що невдовзі спір таки буде вирішено в законний спосіб.

    Найсвіжіше

    Популярне