Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Ткаченко анонсував рішення, які захистять українців від впливу Московської Церкви

    Розслідування українських правоохоронців підтверджують, що священнослужителі Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) поширюють під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну російські наративи. Про це міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив 10 січня в ефірі телеканала “Freeдом“.

    “Розслідування правоохоронних органів багато в чому підтверджують, на жаль, тезу про те, що священники УПЦ МП є якраз тими, хто сприяє поширенню російських наративів під час війни в Україні”, – сказав він.

    За словами міністра, УПЦ МП намагається “жити в суспільстві і бути відокремленим від очікування суспільства, яке воює зараз із Росією, не виступати з активною позицією з приводу засудження цієї війни, підтримувати, як і раніше, так званий духовний зв’язок із РПЦ”, тобто Російською православною церквою, патріарх якої Кіріл “фактично є, так би мовити, одним зі стовпів просування війни Росії проти України”.

    Як мінімум, це є дивним, додав Ткаченко. Він зазначив, що у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт щодо діяльності УПЦ МП в Україні.

    “Будуть ще, очевидно, якісь інші законопроєкти. І в межах цих законопроєктів, у жодному разі не порушуючи релігійні свободи, а захищаючи українських громадян від тих, хто просуває ідею війни Росії в Україні, й ухвалюватимуться відповідні рішення”, – наголосив міністр.

    Він також підкреслив, що протягом останніх 6-7 місяців робилися різноманітні зусилля налагодити діалог між Українською православною церквою московського патріархату (УПЦ МП) і Православною церквою України (ПЦУ), але, на жаль, УПЦ МП свідомо вийшла з цього діалогу.

    “Була така спроба зробити круглий стіл у Софії Київській, але після цього жодних подальших кроків не було”, — сказав Ткаченко.

    Найсвіжіше

    Популярне