Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Речник ПЦУ: Медведчук і Деркач – діячі, які десятиліттями послідовно підтримували МП в Україні

    Речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря) відреагував на позбавлення громадянства деяких проросійських діячів в Україні.

    «Медведчук і Деркач – діячі, які десятиліттями послідовно підтримували МП в Україні, вливали в цю структуру фінанси, впливали на її внутрішнє життя. Щоби краще було зрозумілим, чим є Лавра Печерська з точки зору Московії, слід нагадати, що саме Деркач вносив у часи Януковича законопроєкт про передачу комплексу монастиря У власність МПвУ. Записавши у перелік на приватизацію, до речі, й Феодосіївський монастир Київського Патріархату», – йдеться в дописі речника ПЦУ.

    Він зазначив, що Деркач багато років був офіційно викладачем курсу державно-церковних відносин в Академії МПвУ, написав навіть підручник.

    Саме вплив і активність Деркача допомогли м. Онуфрію обійти на виборах очільника МПвУ м. Антонія – ставленика Новінського, зазначив Євстратій (Зоря).

    «Медведчук всіляко просував МП і через СДПУ(о), і як голова адміністрації Кучми. Під час війни активно світився поруч з Кирилом Гундяєвим, а його дружина зняла пропагандистський серіал «Паломніца» про те, який гарний і духовний МП в Україні. До речі кажуть, що ця родина була одним з основних спонсорів відомого столичного монастиря МП, очільник якого активно критикує на своїй сторінці у ФБ «втручання політики в життя Церкви»», – говорить архієпископ ПЦУ.

    Він також не здивований, що саме такі особи найтісніше прив’язані до МПвУ, а він – прив’язаний до них.

    Євстратій нагадав, як після якогось заходу Митрополит Епіфаній йшов коридором парламенту, і раптом з бічного коридору з’явився Медведчук. Погляд, яким кум кремлівського тирана «пропалив» Предстоятеля Української Церкви, пам’ятаю й досі – стільки жагучої ненависті я не бачив до того ніколи. Крізь той погляд глянув сам сатана.

    Найсвіжіше

    Популярне