П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Спонсора та священника УПЦ (МП) Новінського внесли до реєстру держзрадників руху “Чесно”

    Екс-нардепа, бізнесмена та священника УПЦ (що в єдності з МП) Вадима Новінського внесли до Реєстру держзрадників руху “Чесно”, йдеться у прес-релізі руху.

    Наголошується з посиланням на заяву НАЗК, що Новінський “підтримує дії та політику РФ, які підривають та загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, а також її стабільності та безпеці”.

    “Вадим Новінський – класичний приклад проросійського політика, який зараз намагається своєю благодійністю відбілити свою репутацію та мати можливість після перемоги України відновити бізнес та повернутись у велику політику. Саме тому ми ведемо Реєстр державних зрадників, щоб суспільство і на виборах пам’ятало, хто підривав наш суверенітет та територіальну цілісність”, – наголошує лідерка ЧЕСНО Віта Думанська.

    Наприкінці 2022 року указом президента Зеленського на Новінського було накладено санкції. Тоді бізнесмен заявив, що оскаржуватиме рішення у суді.

    Влітку Новінський склав мандат нардепа і заявив, що зосередиться на відновленні зруйнованих від війни храмів.

    Як зазначає Чесно, зараз екс-депутат перебуває у Німеччині, до нього регулярно навідується керівництво УПЦ (МП).

    Новінський називав війну “актом агресії”, якому “не може бути виправдання”. Водночас відкритих даних про допомогу Новинського українській армії немає.

    Активісти нагадують, що Новінський брав участь у спільній з митрополитом РПЦ Кірілом літургії і звинувачував “у провалі мирних переговорів” Київ. Бізнесмен відкрито виступав проти надання ПЦУ томосу про автокефалію. Його маркують “спонсором УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне