Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    160 громад. Хмельниччина лідирує за кількістю переходів до Православної Церкви України

    Від початку повномасштабного вторгнення Хмельниччина лідирує за кількістю переходів релігійних громад до Православної Церкви України. 160 громад відмовилися від УПЦ (що в єдност із МП).

    Про це повідомляє Вечірній Кам’янець.

    “Активізувалися саме переходи з колишнього Московського Патріархату в підпорядкування інших”, – констатує «Першому Подільському» начальниця управління діяльності та комунікацій з громадськістю Хмельницької обласної військової адміністрації Інна Михайлова.

    Не обходиться під час переходів без труднощів. Основні з них – з’ясування того, хто справді є членом релігійної громади та в чиїй власності храм.

    Такі питання вирішують різними способами. Один із найпоширеніших – почергове служіння в церкві, що зменшує напругу у суспільстві. Проте навіть ці нюанси не знижують темпів переходу.

    «Зараз на розгляді в адміністрації є два пакети документів, які опрацьовуються і далі будуть зареєстровані, – зазначає чиновниця – І ми ще знаємо про 33 громади, які також прийняли рішення про перехід і ми будемо очікувати на їхні документи».

    Найсвіжіше

    Популярне