П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В Сіднеї відзначили Хрещення Господнє (Фото)

    Свято Богоявлення, під час якого освячують воду, не є символічною подією чи просто традицією, яку ми отримали від предків і продовжуємо. Це великий виклик для всіх нас — здійснити важливі зміни у своєму житті, поставити Христа в його центр, а також зміцнити єдність із Церквою та нашими ближніми.

    З цим посланням архиєпископ Австралії Макарій благословив тисячі людей, які в неділю, 8 січня, заполонили приморський район Ярра-Бей австралійського мегаполісу, щоб взяти участь у спільному святкуванні Богоявлення, передає Світло Фанару.

    Спільне святкування Богоявлення, в якому беруть участь усі парафії та громади Сіднея, було встановлено вже понад три десятиліття тому. Після тимчасової перерви через обмеження пандемії, цього року захід повернувся з особливим розмахом. Показовим є те, що 176 вірян різного віку пірнули в море після занурення Чесного Хреста. Хрест дістав молодий Дімітріос Гластрас із парафії Святого Спиридона Кінгсфорда, який, як і всі інші плавці, отримав вітання та благословення свого священника.

    Серед тисяч віруючих було багато офіційних осіб, представників консульської влади, політичної влади Австралії та організацій та установ Співдружності. Серед інших, Генеральний консул Греції в Сіднеї та інші.

    Після водосвяття відбулася насичена святкова програма з традиційними танцями, живою музикою та традиційними грецькими стравами.

    Фото: fosfanariou
    Фото: fosfanariou
    Фото: fosfanariou
    Фото: fosfanariou
    Фото: fosfanariou

    Найсвіжіше

    Популярне