Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Фейк: На першій різдвяній літургії ПЦУ у Києво-Печерській лаврі були присутні лише бойовики та преса

    Таке повідомлення шириться соціальними мережами й ворожими телеграм-каналами. У ньому йдеться, що у Києво-Печерській лаврі митрополит Епіфаній провів різдвяну літургію лише для військових і преси. Мовляв, решта людей не захотіли брати участь у літургії, адже визнають лише православну церкву московського патріархату, а православну церкву України вважають розкольницькою. Однак це — брехня.

    Як кажуть фахівці StopFake, низка ЗМІ, які висвітлювали богослужіння, зазначили, що на різдвяну службу зібралося багато вірян. З фото й відео видно, що у церкві не лише журналісти, військовослужбовці, а й багато просто вірян. Святкова літургія в лаврі також транслювалася національними телеканалами. На трансляції видно, хто був у храмі під час служби, передає Детектор.media.

    Пропагандисти поширюють цей фейк, аби переконати всіх, що Православна церква України не популярна серед українців, і таку церкву вважають схизматичною. Тобто такою, яка відділилася від справжньої, канонічної.

    Наприклад, раніше «Детектор медіа» уже розвінчувало фейк про Православну церкву України, що їй нібито забороняли проводити богослужіння — усе це свідчить про бажання пропагандистів зменшити значущість церкви в очах українців.

    Найсвіжіше

    Популярне