Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Різдво представники УПЦ (МП) осквернили могилу митрополита Володимира обрядом вуду

    Богослов, архімандрит Кирило Говорун розширив своє пояснення щодо інциденту зі спаленням білих клобуків в Лаврі. Він додав, що хоч би якою була інтерпретація цього “обряду”, в будь-якому разі йдеться про стандартні язичницькі практики.

    “Лаврський намісник митрополит Павло (Лебідь) інколи надає перевагу таким практикам у вигляді всяких проклять і заклять. І тепер він послав свого епігона здійснити язичницький обряд на могилі предстоятеля “УПЦ”. До речі, Синод РПЦ на своєму засіданні 22 жовтні 2015 року засудив неоязичництво. Те, що відбулося в Лаврі, повністю підпадає під цей осуд”, – пише Говорун у своєму ТГ-каналі.

    Він каже, що знавці народної обрядовості пояснили, що у разі лаврського спалення білих клобуків може йтися про “цвинтарну порчу”. Її суть у тому, що якщо на людину хочуть навести “порчу”, то на могилі з однаковим ім’ям спалюють фото чи річ, що належить цій людині. Потім попіл підкидається до його місця проживання чи роботи.

    Нагадаємо, у день святкування Різдва за юліанським календарем, коли в Успенському соборі Києво-Печерської лаври відслужив різдвяну службу предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, представники так званої “УПЦ МП” осквернили могилу покійного митрополита Володимира (Сабодана), провівши на ній магічний ритуал у стилі культу вуду.

    7 січня предстоятель ПЦУ звершив богослужіння в Києво-Печерській лаврі. Президент Володимир Зеленський зазначив, що був радий був бачити стільки людей і що ніхто більше не робитиме українське чужим у Лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне