Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Вперше делегація ПЦУ бере участь у заходах з нагоди інтронізації новообраного Предстоятеля Кіпру

    Вперше делегація автокефальної Православної Церкви України бере участь у заходах з нагоди інтронізації новообраного Предстоятеля Церкви-Сестри.

    Про це повідомив речник ПЦУ, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

    На запрошення Блаженнійшого Архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Георгія ІІІ та з благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія делегація ПЦУ на чолі з секретарем Священного Синоду митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном прибула до Нікосії, Кіпр.

    Сьогодні, в день святкування Різдва Христового з благословення Архієпископа Георгія відбулося служіння Божественної літургії в давньому кафедральному соборі Архієпископії на честь апостола Іоана Богослова українською мовою для місцевої української громади.

    На богослужінні також молився Посол України Руслан Німчинський.

    Звершували літургію митрополит Симеон та отець Василь Лило і отець Димитрій (від Архієпископії). Співав архієпископ Євстратій. Було виголошене Різдвяне послання Предстоятеля ПЦУ.

    Після літургії делегацію з України прийняв Блаженнійший Архієпископ Георгій. Від імені Блаженнійшого Митрополита Епіфанія митрополит Симеон передав йому найтепліші вітання з нагоди обрання та завтрашньої інтронізації, а також подарунки.

    В тривалій дружній розмові Архієпископ Георгій відзначив, що мужність українського народу в захисті Батьківщини є великим натхненням. Він запевнив у своїй молитві за Україну та братній любові до її Помісної Церкви.

    Архієпископ сказав багато гарних і теплих слів про нашу Церкву і Україну. Зустріч тривала більше ніж одну годину.

    Після спілкування учасники делегації помолилися у крипті нового кафедрального собору на честь апостола Варнави біля гробу спочилого попереднього Предстоятеля Архієпископа Хризостома ІІ.

    До делегації ПЦУ входять її глава митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, протоієрей Василь Лило, миряни Юрій Матчук і Роман Титикало.

    Найсвіжіше

    Популярне