П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Спільна святиня: Греко- Католицька Церква не претендує на Києво-Печерську лавру

    Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ пояснив, що Києво-Печерська лавра є важливою як спільна святиня українського народу, проте Греко-Католицька Церква не планує змагатися за можливість проведення церковних богослужінь у лаврських храмах.

    Про це він сказав у інтерв’ю NV.

    За словами єрарха, УГКЦ не має претензій на святині Києво-Печерської лаври, хоча вони «дуже уважно спостерігають за цими процесами».

    «Навіть коли ми, як церква не претендуємо, щоб там велися наші богослужіння, нам не все одно, як громадянам України», — пояснив Шевчук.

    І додав, що греко-католики будуть просити Господа мудрості для державних мужів, щоби загальнонаціональна святиня лишилася спільним скарбом українського народу.

    Він нагадав, що історично є Почаївська лавра мала «певне відношення до Української греко-католицької церкви», яка довгий період часу була важливим духовним, культурним центром УГКЦ.

    У ній був знаменитий Василіянський монастир, Почаївська ікона Богородиці є коронована папськими коронами. І там був важливий центр книгодрукування УГКЦ. «Нам не байдуже, що там буде діятися».

    Нагадаємо, раніше у ПЦУ заявили, що митрополит Епіфаній вперше проведе різдвяну службу в Успенському соборі — головному храмі Києво-Печерської лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне