П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Історична для українського народу подія: Різдвяна служба ПЦУ у Києво-Печерській лаврі. Трансляція наживо

    Православна церква України вперше проводить різдвяне богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

    Як повідомила пресслужба ПЦУ, на звершення служби було отримано відповідні дозволи. Богослужіння почалось о 9-й годині ранку.

    Його проводить предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Київський і всієї України Епіфанійв в Успенському соборі Лаври.

    “Історична для українського народу подія: вперше за кілька століть наша Церква як правонаступниця давньої Київської Митрополії проводить богослужіння в головному храмі Києво-Печерської Лаври – в Успенському соборі. Слава Богу за все. Ділімося радістю свята Різдва Христового, долучайтеся до всеукраїнської молитви за перемогу над агресором і справедливий мир!” – ідеться у повідомленні ПЦУ.

    Успенський собор історично вважається головним храмом Києво-Печерської лаври.

    Це перше богослужіння Православної церкви України в Успенському соборі на території Києво-Печерської лаври. Раніше богослужіння у Різдво в Успенському соборі проводила виключно УПЦ (в єдності з МП) старослов’янською або російською мовами.

    Для уникнення провокацій територію верхньої Київсько-Печерської Лаври охороняють близько трьох тисяч представників силових структур.  При цьому усі, хто бажає взяти участь у богослужінні, повинні мати при собі посвідчення особи. На вході подвійна перевірка, також через рамку. Також на територію Лаври заборонено приносити їжу, воду та напої, парасолі та інші подібні предмети.

    Найсвіжіше

    Популярне