Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Молились за військових. У Кропивницькому вперше відзначили Водохреще за новоюліанським календарем

    За мир, здоров’я тих, хто на фронті захищає Україну та перебуває в російському полоні, молились під час літургії у Петропавлівській парафії Православної церкви України в Кропивницькому.

    Там вперше відзначили Водохреще за новоюліанським календарем – шостого, а не 19 січня, передає Суспільне.

    Настоятель парафії святих апостолів Петра і Павла Іван Шубин назвав цьогорічне святкування Водохреща “пілотним проєктом”: “Ми поступово плануємо перейти на новий стиль, новоюліанський календар. Тому наша парафія ухвалила таке рішення, і ми, з благословення Владики і за погодженням митрополита Епіфанія, його втілюємо”.

    Біля храму настоятель парафії освятив воду та благословив парафіян.

    Кропивничанка Валентина Толмачова сказала, що рада поверненню до “календаря батьків, бабусь” і підтримує перехід на новоюліанський календар: “Молюся про мир, про блакитне небо, про здоров’я наших воїнів. У мене в самої онук в Черкасах лежить у госпіталі”.

    Кропивничанка Людмила Статовська перевагу новоюліанського календаря вбачає у можливості святкувати Новий рік без посту: “У нас виходило так, що спочатку Новий рік, а потім Різдво Христове. Тепер ми повертаємося до того, як було колись. У мене зараз одні й ті самі молитви: за мир на нашій землі. Бо дуже важко дивитись на страждання наших людей”.

    Найсвіжіше

    Популярне