Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РНБО відреагували на поведінку Ломаченка

    Секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов заспокоїв чемпіона світу з боксу Василя Ломаченка: боксерові немає про що переживати, поки він не переступив межу.

    Данілов нагадав, що в Україні, згідно з Конституцією, діє свобода віросповідання, а тому молитися можна будь-якому з богів, а от підтримувати країну-агресора у жодному разі не можна, передає 24 канал.

    “Якби менше згадували такі прізвища, все б взагалі йшло спокійно і тихо. Можливо, ця людина (Ломаченко) ходить до церкви. Я хочу сказати, що ми з церквою не боремося. Ми боремося з тими громадянами, які підтримують Російську Федерацію, які мають на сьогоднішній день 111 статтю – за державну зраду.

    Ходіть, будь ласка, будь-де, моліться деякому богу. Нам однаково, людина в рясі, у костюмі Brioni чи у спортивному костюмі, але якщо вона підтримуватиме Росію, відкрито виступатиме з цим, така людина матиме клопіт із нашою країною. Це неприпустимо під час війни, і всім потрібно зрозуміти, що це наш обов’язок – чистити, чистити і чистити всю російську агентуру з наших територій.

    Ще раз наголошую: ні з якою церквою ми не воюємо. У нас немає такого завдання – з кимось воювати. Я маю на увазі інституції, організації тощо. Але якщо ті чи інші люди причетні до підтримки країни-агресора, мають з нею контакти, то хай скажуть про це вголос, зберуть свої речі і вирушать на Росію – що ви тоді тут робите?” – сказав Данілов.

    Нещодавно боксер, незважаючи на обурення, наполегливо постив відео з митрополитом УПЦ (МП) Лонгіном, який звинуватив Україну у тому, що вона “веде війну з Богом, церквою та своїм народом”.

    За це громадський рух ЧЕСНО вніс Василя Ломаченка до реєстру держзрадників України.

    Найсвіжіше

    Популярне