Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти планують підірвати православні храми на окупованій території, для нової мобілізації

    Є висока ймовірність, що декілька православних храмів Донецька та інших населених пунктів на окупованих рашистами територіях можуть бути заміновані та підірвані в час святкової ранкової служби 7 січня, щоб зняти пропагандистські сюжети для внутрішньої російської аудиторії й таким чином ініціювати інформаційний привід для нової хвилі мобілізації.

    Про це повідомили в InformNapalm з посиланням на два джерела, наближені до бойовиків “днр”. Інформація була отримана 4 та 5 січня.

    «Вважаємо, що публічна заява путіна щодо намірів оголосити “режим припинення вогню”, яка з’явилась у другій половині дня, може бути непрямим свідченням інформаційної підготовки до вказаного терористичного акту в дусі вже звичних для рф операцій “під чужим прапором””, – зазначили в InformNapalm.

    Як вказує одне з джерел, на місцях підриву храмів в сюжетах для пропаганди рашисти планують зняти уламки Хаймарс, привезені з інших місць вибухів.

    Дослідники оприлюднили ці неповні дані з надією, що задум рашистів буде зірваний внаслідок розголосу.

    Невідомо конкретні місця замінування, тому в InformNapalm закликали всіх мирних мешканців окупованих територій утриматись від відвідування храмів, щоб не стати жертвою російської кривавої провокації. “Святкуйте Різдво вдома з рідними і оминайте місця скупчення людей”, – додали розслідувачі.

    Нагадаємо, в ОП України вважають заяву РПЦ про «різдвяне перемир’я» – цинічною пасткою й елементом пропаганди. Секретар РНБО Данілов відкидає можливість припинення вогню на Різдво.

    Раніше стало відомо, що Путін наказав Шойгу припинити вогонь в Україні на Різдво.

    Найсвіжіше

    Популярне