Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Богослужіння в Успенському соборі Лаври охоронятимуть 3000 правоохоронців

    Поліція готується до забезпечення правопорядку під час богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, сказав начальник головного управління Нацполіції в Києві Іван Вигівський.

    «Поліція Києва готується до забезпечення правопорядку під час богослужіння в Успенському соборі Лаври… сама подія – історична. Буде залучено загалом близько 3000 правоохоронців, з них – майже 1700 поліцейських», – сказав він в ефірі національного телемарафону, повідомляє Радіо Свобода.

    За його словами, «певна кількість» поліцейських буде нести службу по периметру Лаври і безпосередньо на території Верхньої лаври, де розташований, серед іншого, Успенський собор.

    «Наша задача – не допустити порушення правопорядку, провокацій будь-яких. Ми, звісно, готуємося до цього і готові. На даний час немає інформації про можливі провокації», – додав Вигівський.

    Напередодні у Православній Церкві України повідомили, що предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить у свято Різдва Христового за юліанським календарем, 7 січня, богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне